Caserola de vidat si marinat Laica VT3304, 2L
Caserola pentru vidat si marinat de capacitate 2 litri
Descriere
Caserola pentru vidat si marinat alimente Laica VT3304
Pachetul contine:
- o caserola hexagonala de capacitate 2 litri;
- furtun pentru conectarea la aparatul de vidat.
Caserola poate fi utilizata pentru:
- Vidat (impreuna cu aparatele de vidat Laica VT3104, VT3111, VT3114, VT3117, VT3118, VT3120, VT3240);
- Marinare rapida (impreuna cu aparatele de vidat Laica VT3118, VT3120 si VT3240).
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Caserolele Laica VT3304 sunt fabricate din plastic SAN (styrene-acrylonitrile resin) fara BPA.
Caserolele sunt destinate a fi utilizate cu usurinta in frigider, congelator si in cuptorul cu microunde.
Componentele pot fi spalate in masina de spalat vase.
Rezistente la soc termic: pot fi puse direct din frigider sau congelator in cuptorul cu microunde (soc termic -20oC + 60oC).
Instructiuni de utilizare:
- Umpleti caserola pana la un maxim de 3 cm sub marginea superioara.
- Puneti capacul si rotiti dezaeratorul in pozitia SEAL.
- Racordati caserola la aparatul de vidat folosind furtunul din pachet.
- Apasati tasta aparatului aferenta inceperii procesului de vidat sau marinare rapida si asteptati oprirea automata.
- Deconectati furtunul de la caserola.
Ambalarea in vid - descrierea procedeului:
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Carne | 4-5 luni | 15-20 luni |
Peste | 3-4 luni | 12 luni |
Legume | 10 luni | 18-24 luni |
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Carne cruda | 2-3 zile | 6 zile |
Peste proaspat | 1-3 zile | 4-5 zile |
Vanat | 2 zile | 6 zile |
Mezeluri feliate | 4-6 zile | 15-18 zile |
Mezeluri | 7-14 zile | 25-40 zile |
Branzeturi tari si maturate | 6-20 zile | 25-60 zile |
Legume proaspete | 1-4 zile | 18-20 zile |
Fructe proaspete | 5-8 zile | 8-10 zile |
Paste/Orez/Lasagna | 2-3 zile | 10 zile |
Carne gatita | 4-5 zile | 8-10 zile |
Dulciuri, deserturi proaspete | 5 zile | 15-20 zile |
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Paine | 2 zile | 7-8 zile |
Biscuiti | 4-5 luni | 12 luni |
Paste/orez | 6 luni | 12 luni |
Faina | 4 luni | 12 luni |
Cafea | 3 luni | 12 luni |
Ceai | 5 luni | 12 luni |
Fructe uscate | 4 luni | 12 luni |
Opinii
Pareri Caserola de vidat si marinat Laica VT3304, 2L
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.